http://chtyvo.org.ua/Е-бібліотека «Чтиво» - це книгозбірня україномовної літератури (переважно прози). Тексти будь-якого твору можуть бути представлені у різних, в т.ч. заархівованих, форматах (*.txt, *.html, *.doc, *.fb2 тощо) у кодуваннях Windows 1251 або Юнікод UTF-8.
Після тривалого терміну роботи над новим двигуном бібліотеки ми раді представити Вам те, що в нашій уяві постає як зручна електрона книгозбірня як для пересічного читача, так і для людини, закоханої в літературу.
Отже, основні можливості е-бібліотеки, які вже працюють:
Тексти зберігаються у різних форматах (на даний час це *.txt, *.html, *.fb2 *.doc, *.rtf, *.pdf).
Зіпування файлів для зменшення трафіку при завантаженні з бібліотеки (*.txt.zip, *.html.zip тощо).
Завантаження файлів у будь-якому доступному форматі або читання безпосередньо з сайту, якщо формат відображається в оглядачі.
Для кожного автора можуть відображатися три «види» творів - власні твори, написані автором; твори, які цей автор переклав на українську; твори, пов'язані з цим автором (твори про нього).
Для кожного автора можуть бути доступними такі дані: справжнє ім'я, псевдонім(и), ім'я/псевдонім рідною мовою автора, національність, країни проживання, дати народження й смерті, біографія.
Для кожного твору можуть відображатися короткі відомості про твір, ім'я автора чи авторів твору, ім'я автора чи авторів перекладу твору, рік написанн, обкладинка книги, стислий опис.
Максимально спрощена навіґація по сторінках бібліотеки.
Пошук у іменах авторів, назвах творів та описах творів.
Усі тексти старого Чтива