цікаво, чи не писали там, що ж, власне, він такого назамовляв аж на 100 європейських гривень?...
а я думаю, що це вигадка, або людина та ну дуже вже полохлива виявилась.
по-перше, завжди є можливість відмовитись. навіть якщо ви замовляєте щось післяплатою. працівники пошти зобов’язані неодержане поштове відправлення повернути відправнику. і вже ніяк не за кошт одержувача.
мене митниця якось запрошувала для розмитнення однієї бандеролі з костаріканськими сигарами. я вирішив, що хай вони там на митниці самі курять ті сигари.
отже!
боятись не треба.
якщо цінна річ і дуже хочеться — викуповуй.
якщо шкода грошей — кажи, хай відправляють назад. ще можна нажалітись відправнику: мовляв, мені від вас ніц не тра’. без лайки.
а якщо, наприклад, корови влітку більше молока дають, то також будемо бідкатись над гаруванням доярок?..
Я знаю етимологію слова "халява" - і тому не сперечатимусь щодо взаємозв'язку цього поняття і корів. Але запропонований асортимент дуже на любителя різних... скажімо так, артефактів і сувенірів - ну, хіба що путівники. Якщо ти збираєшся їхати у якусь таку місцину, де не знайдеш їх купити. Взагалі, переконуюся, що деяким професіям треба вміти працювати і з артефактами. Але обов'язково вимагати таких вмінь, я вважаю, неправильно.