інструкція про те, як і кому писати листа про халяву
zatak Admin
К-ть повідомлень : 2001 Join date : 21.03.2009
Тема: що писати на емейл? Пн Квіт 27, 2009 10:38 pm
що писати на емейл?
отже, маємо емейл потенційного халяводавця. залишилось вигадати, щоб таке написати, аби гарантовано отримати необхідний нам зразок продукції, путівник, брошуру, ручку, олівець, брелок, значок?..
насамперед, звертатись треба привітно, радісно, випромінюючи упевненість та оптимізм:
"цього року я закінчую навчання в українському виші і з цієї нагоди батьки вирішили оплатити мені навколосвітню подорож на 80 днів. оскільки зараз я перебуваю у пошуку відповідного маршруту подорожі, прошу вас розповісти мені про визначні місця вашого міста та прислати якісь подарунки (якщо є, то пришліть чотири брелки для ключів)"
"я школярка в українському місті неподалік від Чорнобильської атомної електростанції. я люблю географію і різні міста світу. прошу вислати мені щось про ваше місто і країну. як я виросту, то обов’язково до вас приїду"
щоправда, можна спробувати у листі додати трохи розчарування та безнадії :
"я пенсіонер. усе життя не жив, а мучився у боротьбі з комуністичним режимом, страждав і ніколи не міг відвідати вашу прекрасну країну і ваше чудове місто. тепер на старості літ через невелику допомогу від держави я знов не можу дозволити собі далеку і цікаву подорож. тому прошу вас безкоштовно вислати мені щось про вашу країну та ваше місто"
безперечно, якийсь із варіантів листа буде за зразок, на основі якого ви самостійно двома-трьома реченнями так переконливо висловитесь, що буквально за тиждень уже отримаєте жадані подарунки поштою. до речі, мені з Італії було відправлення 24 квітня, а 27 я його вже отримав. з Португалії 22-го, прийшло також 27-го, з Фінляндії доходить за 6 днів, з Чехії — за 4.
пишучи на електронні поштові адреси підприємств, навчальних закладів, гуманітарних установ , спортивних клубів, музичних колективів, просимо у них такі безкоштовні зразки продукції, матеріали, публікації чи диски, що відповідають профілю їхньої діяльності. інакше всі наші зусилля будуть даремними.
Останній раз редагувалося: zatak (Пн Квіт 27, 2009 10:44 pm), всього регувалося 1 раз(-и)
zatak Admin
К-ть повідомлень : 2001 Join date : 21.03.2009
Тема: де знайти емейли, звідки присилають халяву? Пн Квіт 27, 2009 10:39 pm
де знайти емейли, звідки присилають халяву?
цікаве питання.
власне, будь-яка електронна поштова адреса є потенційною адресою, звідки можуть прислати халяву. (або запитати: "може ще й ключ від сейфу з грошима дати?")
кожна державна установа, фірма і т. д., котра має сайт, володіє також і емейлами. знаходите той відділ, який має безпосередній стосунок до, як ми кажемо, халяви. це може бути відділ продажу, відділ інформації, відділ туризму.
на офіційному сайті міста можна звертатись безпосередньо до мера. наприклад, нещодавно я отримав халяву і листа за підписом самого мера якогось невеликого італійського містечка!
http://bigdaddydata.com/country.php — це адреса сторінки, де є посилання на всі інтернет-ресурси усіх населених пунктів США. звичайно, на їх опрацювання треба потратити чимало часу, зате можна зібрати величезну базу даних електронних адрес усіх міст (і сіл) Америки.
емейли готелів, ресторанів, кемпінгів, театрів, магазинів можна брати з отриманої поштою халяви — у путівниках та інших туристських матеріалах, що нам надходять, цього добра також є багато.
не соромимось просити для себе рекламні сувеніри від будь-яких виробників.
власне, їхня мета —
за посередництвом реклами у засобах масової інформації (самі знаєте, яка вона цікава у телебаченні), шляхом підкупу потенційних клієнтів (за допомогою акцій, рекламних зразків, безкоштовних сувенірів)
— навернути у свою шалену віру якнайбільшу кількість аборигенів.
ось як вправляється у красномовстві представник однієї фірми (у перекладі, звісно, Google):
Для вашої інформації, ми повинні виконати в цей день велику кількість запитів, отриманих у відповідності зі зразками продукції, безкоштовні напої, пожертвувань і подарунків всіх видів і неодноразово просили. Вона грунтується на щорічно зростаюче число запитів і зростання витрат, на жаль, не представляється можливим для всіх потреб. На жаль, жодне інше заяву зробити, і звернутися за розумінням, за це рішення.
Задоволенням ми надішлемо Вам окремі посади, але деякі незначні деталі Варштайнер для збору і сподіваюся, ви продовжите ваш хобі багато радості.
З повагою,
Варштайнер Пивоварня
(для тих, хто німецьку мову знає ліпше, ось оригінал листа:
Sehr geehrter Herr
vielen Dank für Ihre freundliche E-Mail, in der Sie um WARSTEINER Werbegeschenke bitten.
Zu Ihrer Information dürfen wir ausführen, dass wir täglich eine Vielzahl von Anfragen erhalten, in denen nach Produktproben, Gratisgetränken, Spenden und Werbegeschenken verschiedenster Art und zu verschiedensten Anlässen gebeten wird. Es ist uns auf Grund der jährlich wachsende Zahl von Anfragen und steigenden Kosten leider nicht möglich, allen Wünschen gerecht zu werden. Wir bedauern, Ihnen keine andere Mitteilung machen zu können und bitten um Verständnis für diese Entscheidung.
Gern senden wir Ihnen aber mit getrennter Post einige Kleinigkeiten von WARSTEINER für Ihre Sammlung zu und wünschen Ihnen für Ihr Hobby weiterhin viel Freude.
Mit freundlichen Grüßen
WARSTEINER BRAUEREI)
оскільки ми і є тими аборигенами, тим полем їхньої діяльності — спожиймо щось і на свою користь.
fungus
К-ть повідомлень : 636 Join date : 01.05.2009
Тема: Re: емейл і халява Сб Травень 16, 2009 8:43 am
якщо замовляти халяву на емейл, буває, відразу приходить відповідь.
одні дякують за замовлення і повідомляють, що надіслали, або найближчими днями відправлять безкоштовні матеріали.
другі радять відвідати додатково ще їхні інтернет-сайти або підписатись на якусь розсилку, наводять інші емейл-адреси, куди слід написати з питання, що мене цікавить.
треті пишуть, що, на жаль, матеріали для розсилки уже закінчились або вони їх узагалі не мають.
четверті узагалі нічого не пишуть, тобто ви не отримуєте відповіді на свій емейл, натомість за кілька днів або через тиждень-другий отримуєте купу бандеролей та листів.
Я не знаю з яких адрес приходило. Прийшло з міст Karnten (австрія) - шнурок для мобільного ; Anrychow (Польща) - шнурок ; Milomlyn (Польща) - шнурок, блокнот, значок i ручка. ; liberty - шнурок ; Slupca - футболка та шапка ; Salzburg - значок...